Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@19:07:19 GMT

اوقات فراغت در کُما

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۴۴۷۶

اوقات فراغت در کُما

به گزارش ایرنا، در فرهنگ لغت، «فراغت» به معنای آسودگی، آسایش و آسودگی از کار و شغل معنا شده است که همچون شمشیری دو لبه می‌تواند رشد دهنده و اصلاح‌گر باشد و یا این‌که زایل‌کننده نیروی جوانی و حتی فسادانگیز باشد.

در گذشته با توجه به رواج زندگی سنتی، اوقات فراغت و نحوه پرکردن آن دغدغه والدین و دانش آموزان نبوده و معنایی نداشت؛ اما با صنعتی شدن زندگی و متعاقب آن ارتقا کیفیت زندگی خانوارها و ایجاد وقت کافی برای فرزندان و نیز بهبود وضع معیشت خانواده ها، موضوع اوقات فراغت و استفاده بهینه از آن به دغدغه اصلی والدین در عصر کنونی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند با شیوع کرونا برنامه ریزی برای اوقات فراغت و ایجاد پایگاه فعالیت های تابستانی تقریبا به تعطیلی رفته، اما با توجه به خانه نشینی اجباری دو ساله دانش آموزان و بی تحرکی و کلافگی آنان در نبود مدرسه، والدین و دانش آموزان در روزهای گرم و طولانی تابستان سردرگم بوده و تحمل ۲۴ ساعته فرزندان در منزل از حوصله خارج است؛ هرچند در گذشته نیز برنامه زدگی بر اوقات فراغت حاکم بود و خروجی چندانی نداشت، اما نفس حضور دانش آموزان در این کلاس ها و خالی کردن انرژی انباشته شان تا حد زیادی سستی و رخوت را از این ها می گرفت و والدین نیز دمی می آسودند.

تعطیلی مدارس و به دنبال آن بی تکلیفی دانش آموزان ضمن اینکه اوقات کسالت بار و بی بهره ای برای دانش آموزان به بار می آورد، در خانه ماندن عاطل و باطل شبانه روزی فرزندان، علاوه بر سربردن حوصله والدین، باعث اتلاف انرژی و استعدادهای نهفته فراوان این نسل پویا و متحرک نیز می شود.

از این رو برخی والدین در گفت و گو با ایرنا نگرانی و دغدغه خود را در میان گذاشتند.

بهترین لحظه یادگیری فرزندان بیهوده هدر می رود

پدری که فرزند ۱۱ ساله دارد در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه گل بود، اظهار کرد: ۲ سال تعطیلی مدارس و خانه مانی دانش آموزان به اندازه کافی حوصله والدین و فرزندان را سر برده است و این تعطیلات تابستانی بی برنامه نیز مزید بر علت شده است.

رضا عبداللهی در مورد نحوه پرکردن اوقات فراغت فرزندش با بیان اینکه کرونا اجازه انجام کار چشمگیر را نمی دهد، افزود: هر از گاهی پسرم در محوطه ساختمان دوچرخه سواری می کند و گاهی نیز به همراه پدر و مادر در پارک محله دوچرخه سواری می کند.

وی در مورد استفاده از کلاس های مجازی تابستانی با بیان اینکه ۲ سال آموزش مجازی حوصله بچه ها را سر برده و از کلاس های آنلاین خسته شده اند، گفت: از صبح تا شب در خانه ماندن هم حوصله والدین و هم حوصله خود بچه ها را سر می برد و باید متولیان امر در هر محله و پارکی برنامه های آموزشی و تفریحی را برای کودکان تدارک ببینند تا از فشارهای روحی و روانی و جسمی ناشی از کرونا تا حدی کاسته شود.

عبداللهی با بیان اینکه کودکان مان قربانی خاموش این روزها هستند، خاطرنشان کرد: آثار روحی و روانی این روزها در زندگی آینده بچه ها مشاهده خواهد شد و باید والدین و مسئولان دست در دست هم استرس را در کودکان کمتر کنیم.

مادری نیز که ۲ فرزند پسر ۱۰ و ۴ ساله دارد، به خبرنگار ایرنا گفت: این ۲ سال کرونا با همه سختی های روحی و روانی و اقتصادی، فشار تعطیلی مدارس و افتادن بار آموزش بر دوش مادران، توان و انرژی را از ما گرفته است و تعطیلات تابستانی و بی برنامگی بچه ها علاوه بر کسالت بچه ها والدین را نیز مستاصل کرده است.

فریده اکبری با بیان اینکه تنها تفریح فرزندم تماشای تلویزیون و گاهی بازی با تبلت است، اظهار کرد: تجربه یک ساله کرونا ایجاب می کرد که متولیان امر چاره ای برای اوقات فراغت دانش آموزان بکنند و ما در منطقه ای که هستیم نه آن چنان محیط مفرحی است و نه تلویزیون برنامه های آموزشی به درد به خوری دارد. 

مادر دختر هفت ساله نیز با بیان اینکه به خاطر شرایط کرونایی در هیچ کلاسی نمی توانم فرزندم را ثبت نام کنم، افزود: تماشای تلویزیون و بازی با تبلت و هر از گاهی بازی در محوطه ساختمان تنها سرگرمی بچه ام است و به تازگی نیز در کتابخانه محله ثبت نام کرده ایم که گاهی برای مطالعه به آنجا می رود.

بازی در کوچه، سگ گردانی و تماشای تلویزیون بیشترین وسیله پرکردن اوقات فراغت

در گشت و گذار میدانی خبرنگار ایرنا در پارک های تبریز، دوچرخه سواری در پارک به همراه والدین و رفتار غربی و قبیح بازی با سگ، بیشترین وسیله تفریحی کودکان بود.

آرشام ۱۳ ساله نیز در گفت و گو با ایرنا در مورد استفاده از اوقا فراغت با بیان اینکه گاهی اوقات در مغازه پدرم کمک حال ایشان هستم، اظهار کرد:  هر از گاهی نیز دوچرخه سواری می کنم.

مهدی ۱۳ ساله نیز همچون دوستش بازی با گوشی و تبلت و تماشای تلویزیون را برنامه روزرانه خود اعلام کرد و گفت: قبل از کرونا تابستان ها کلاس شنا می رفتم که فعلا این امکان از ما گرفته شده است و هر از گاهی نیز به همراه خانواده ام عصرها به پارک می آییم.

نازنین زهرای هشت ساله نیز با بیان اینکه بیشتر روز را در خانه نقاشی می کشم، گفت: برای رفع دل تنگی دایم به پدر و مادرم می گویم برایم سگ بخرند.

وی با بیان اینکه روزی دو بار با تبلت بازی می کنم، خاطرنشان کرد: هفته ای یک روز به خانه کودک می روم و در آنجا با وسایل بازی سرگرم می شوم.

هر دانش آموز،یک مهارت

معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی در گفت وگو با ایرنا، شعار امسال پایگاه تابستانی را «هر دانش آموز یک مهارت» اعلام کرد و گفت: اوقات فراغت یکی از حساس ترین و ارزشمندترین لحظه هر دانش‌آموزی است که باید با برنامه‌ریزی و غنی سازی آن از نمودهای عینی برخوردار باشد

طاهر علمی، تاریخچه ایجاد پایگاه های تابستانی را مربوط به دوران نخست وزیری شهید باهنر دانست و افزود: ایشان جمله ای داشتند مبنی بر این که «مدرسه تعطیل می‌شود ولی تربیت تعطیل نمی شود»؛ از آن زمان در آموزش و پرورش اوقات فراغت تعریف شده است و تنها دستگاهی که بیشترین برنامه ریزی را در مورد غنی سازی اوقات فراغت دارد، آموزش و پرورش است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی با بیان اینکه شعار امسال هر دانش آموز یک مهارت است، گفت: دانش‌آموزان در پنج محور تربیتی، ارتباطی، معرفتی، هویتی و بصیرتی مهارت ها و حرفه هایی را می آموزند.
علمی، برگزاری پایگاه های تابستانی را در دو نوع حضوری و غیرحضوری اعلام و خاطرنشان کرد: امسال به دلیل شرایط کرونایی بیشترین تاکید ما بر پایگاه ها و کلاس های غیر حضوری است که در  شهرهایی که آبی و یا زرد هستند اجازه برگزاری حضوری کلاس ها داده می شود.
وی زمان ثبت نام در پایگاه های تابستانی را از اول تا پانزدهم تیرماه اعلام کرد و گفت: از ۱۵ تا ۱۷ تیرماه نیز افتتاح و بازگشایی پایگاه ها است که در بیشتر  شهرستان استان کلاس های تابستانی شروع شده است.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی طول دوره پایگاه‌های تابستان را ۴۵ روز اعلام کرد و گفت: آخرین روز کلاس ها ۳۱ مرداد است و به دلیل اینکه شهریور ماه دوران امتحانات تجدیدی است کلاس ها را تعطیل محسوب می کنیم اما قابل افزایش به شهریورماه نیز می‌باشد.
وی در مورد تعداد پایگاه های تابستانی با بیان اینکه قبل از کرونا  ۲ هزار و ۳۰۰ پایگاه داشتیم، خاطرنشان کرد: امسال نیز یک هزار و ۹۶۷ پایگاه شهری و روستایی داریم که ۹۶۷ پایگاه شهری و حدود یکهزار پایگاه روستایی است و هر پایگاه با ثبت نام ۱۵ دانش آموز رسمیت می یابد که در ۳۹ منطقه و ناحیه استان فعالیت می کنند.

علمی در مورد تعداد دانش آموزان ثبت نامی در پایگاه های تابستانی با بیان اینکه انتظار داریم حداقل ۲۵۰ هزار دانش آموز ثبت نام کنند،اظهار کرد: تاکنون ۱۸۲ هزار نفر در این کلاس ها ثبت نام کرده اند.
وی تعداد روزهای فعالیت پایگاه های تابستانی را ۳ روز در هفته اعلام کرد و گفت: زمان هر کلاس به خاطر شرایط کرونایی ۳۰ دقیقه است و در مجموع ۳۶۰ دقیقه در هفته دانش آموزان آموزش می بینند.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش آذربایجان شرقی رشته های آموزش داده شده در این پایگاه ها را رشته های مهارتی شامل اموزش قرآن، روخوانی قرآن، مهارت های حرفه ای شامل آموزش رباتیک، نحوه فروش کتاب و طراحی لباس، اموزش های فرهنگی و هنری شامل نقاشی، خطاطی سفال گری، مجری گری و بازیگری،  مهارت های اکتسابی و اشتغالی شامل خیاطی، معرق کاری، منبت کاری و فعالیت‌های ورزشی شامل والیبال، فوتبال پینگ پنگ و شنا اعلام کرد.
علمی، با بیان اینکه کلاس های تابستانی در هر منطقه بر اساس امکانات و شرایط موجود منطقه و نیز نیاز دانش‌آموزان و بر اساس علاقه مندی آن برگزار می‌شود، گفت: مشکل کمبود اعتبار و کمبود امکانات مالی، رفاهی و خدماتی بزرگ ترین مشکل آموزش و پرورش در اجرای اوقات فراغت است و آموزش و پرورش برای اجرای پایگاه تابستانی ریالی اعتبار از سوی دولت تاکنون نگرفته است.

وی با اشاره به اجرای طرح «مزرعه تابستانی من»، اظهار کرد: با توجه به اینکه در روستاها دانش آموزان علاقه مند پیگیری و اجرای شغل پدری خود اعم از مهارت دامداری، کشاورزی و زنبورداری هستند؛ در یکی از روستاهای بستان آباد، چند دانش آموز هزار متر زمین را جدا کرده و محصولات تابستانه کشت می کنند که صفر تا صد آن به دست دانش‌آموزان انجام می‌شود که به نوعی ایجاد معیشت و درآمد نیز محسوب می‌شود.
 

پرکردن اوقات فراغت در بستر مجازی فرهنگسراها

المیرا حاذقی، مدیر فرهنگسرای فرشته تبریز نیز در گفت و گو با ایرنا از آمادگی این فرهنگسرا برای برگزاری کلاس های مجازی برای اوقات فراغت دانش آموزان خبر دا د و گفت: به خاطر کرونا بیشتر آموزش ها در بستر فضای مجازی برگزار می شود و کلاس های ما هم اکنون به دو صورت آنلاین و حضوری در ۵۰ رشته برگزار می شود.

حاذقی از آماده سازی و تجهیز کتابخانه برای استفاده دانش آموزان در این ایام خبر داد و افزود: همچنین کلاس های خوشنویسی با خودکار، نقاشی و سیاه قلم و آشپزی به صورت آنلاین برای دانش آموزان تدارک دیده شده است.

وی از برگزاری ۲ دوره کلاس ها به صورت رایگان خبر داد و افزود: استقبال از این کلاس ها خیلی بالا بود و هم اکنون نیز به دو صورت آنلاین و حضوری کلاس های تابستانی را برگزار خواهیم کرد و هزینه ثبت نام هم به حدی است که همه افراد توان شرکت را داشته باشند.

حاذقی از شرکت یکهزار نفر در ۵۰ رشته کلاس های آنلاین در اولین دوره آن خبر داد و گفت: کلاس های آنلاین در رشته های خیاطی، قالیبافی، خوشنویسی، دکوراسیون منزل، شمع سازی و نقاشی برگزار شد و در طول سال نیز استمرار دارد و در پایان هر دوره نیز گواهینامه ای صادر و نمایشگاهی از آثار هنرآموزان در محل فرهنگسرا برگزار می شود. 

برچسب‌ها کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان آذربایجان شرقی گذران اوقات فراغت دانش‌آموزان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان آذربایجان شرقی گذران اوقات فراغت کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان آذربایجان شرقی گذران اوقات فراغت دانش آموزان آموزش و پرورش آذربایجان شرقی پایگاه های تابستانی معاون پرورشی و فرهنگی گفت و گو با ایرنا تماشای تلویزیون اعلام کرد و گفت دانش آموزان برگزار می شود دوچرخه سواری دانش آموز اوقات فراغت پایگاه ها کلاس ها ثبت نام بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۴۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد

زهرا سلیمانی، معلم برتر سال 1402 با بیان اینکه تدریسی را می‌توانیم اثربخش بنامیم که از فضای سنتی و محض خارج شود در گفت‌وگو با خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، اظهار کرد: در واقع، تدریس باید به سمت کاربردی‌شدن پیش برود.

وی با اشاره به چگونگی تدریس اثربخش، تصریح کرد: تدریس باید به‌گونه‌ای باشد که در دانش‌آموزان نهادینه شود و در زندگی به‌کار ببرند.

باید دانش‌آموزان را به سمت پژوهش سوق دهیم

این معلم برتر با اشاره به رویکرد خود در تدریس اثربخش، ابراز کرد: در این نوع تدریس همیشه درصدد بودم تا دانش‌آموزان خود را به سمت پژوهش سوق دهم. همچنین دانش‌آموزان را زمانی‌که موضوعی برایشان پیش می‌آمد، با مطالعات پژوهشی جهت می‌دادم.

سلیمانی ادامه داد: دانش‌آموزان را تشویق می‌کنم تا خودشان به دنبال یافته‌هایی که وجود دارد، بروند. جواب‌ها برای دانش‌آموزان هیچ‌گونه از پیش تعیین‌شده نبود و آنها پاسخ‌ها را تحلیل می‌کردند و تحقیق میدانی انجام می‌دادند؛ بنابراین به نتایجی که می‌رسیدند، عمیق‌تر بود، زیرا حاصل تجربه‌های خودشان بود.

خارج شدن کلاس از روزمرگی باید در اولویت باشد

وی با اشاره به بخش لالایی‌ها در تاریخ شفاهی، افزود: به هر کدام از دانش‌آموزان گفتم که لالایی‌های شفاهی مختص به پدربزرگ و مادربزرگ و پدر و مادر خود را پیدا کنید و در کلاس اجرا کنید؛ این امر باعث جذاب شدن کلاس شده بود و آن را از حالت روزمرگی خارج می‌کرد و یادگیری به سطح عمیق‌تری تبدیل می‌شد.

علاقه باید در وجود معلم نهادینه شود

سلیمانی با اشاره به بخش تاریخ محلی، ابراز کرد: مجموعه سرپوشیده زنجان یکی از موارد تاریخی بود و به دانش‌آموزانم این مورد را برای تحقیق و پژوهش پیشنهاد داده بودم؛ از آنجایی‌که این فعالیت بسیار جذاب بود، سه ماه مداوم به بازار می‌رفتند و با کسبه‌های محل به گفتگو می‌پرداختند؛ همین دانش‌آموز من به یکی از پژوهشگران حرفه‌ای و افتخاری بازار زنجان تبدیل شده است و کلیپ‌های آن به اداره کل میراث فرهنگی زنجان نیز اعلام شد.

وی ادامه داد: برای اینکه یک تدریس اثربخش داشته باشیم و کلاسمان به کلاس ویژه‌تری تبدیل شود، اول باید در وجود خود معلم علاقه نهادینه شود، باید بپذیریم که از فضای سنتی دور شویم. دوران مطالعه کتب درسی و حفظیات صِرف گذشته است؛ بلکه مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات، اینترنت و داد‌ه‌های خارج از کلاس درس باشد و از تکنولوژی روز استفاده کرد.

این معلم برتر با اشاره به اینکه دانش‌آموز باید برای جامعه مفید واقع شود، تشریح کرد: دانش‌آموزان باید حس کنند که می‌توانند با وجودشان به فضای آموزشی هویت بدهند و تاثیرگذار باشد.

دانش‌آموزان سرمایه کشور هستند

سلیمانی ادامه داد: وقتی دانش‌آموزان می‌دانند که اثرگذار هستند، علاقه‌مندی‌اشان به‌صورت ناخودآگاه افزایش پیدا می‌کند و برای رسیدن به نتایج بهتر آنها را کمک می‌کند.

وی افزود: باید به وجود دانش‌آموزان ایرانی افتخار کرد، زیرا آنها از لحاظ ضریب هوشی، قدرت تحلیل مطالب بسیار به‌روز هستند و باید از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

سلیمانی با بیان اینکه دانش‌آموزان سرمایه کشور هستند، ابراز کرد: آنها ایده‌های فوق‌العاده‌ایی دارند. معلمان نباید به جایگاه خود غره شوند و فکر کنند که همه‌چیز‌تمام هستند، بلکه دانش‌آموزان هر کدام به‌نوبه خود ایده‌های زیادی به بنده در شکل‌گیری موزه ارائه دادند که هر کدام از آن‌ها به‌تنهایی بسیار ارزشمند است.

این معلم برتر خاطرنشان کرد: مهربانی، حال خوب، انرژی مقاضای سن دانش‎‌آموزان حال همه جامعه را بهتر می‌کند و برای اینکه جامعه پویاتری داشته باشیم به انرژی آن‌ها نیازمندیم. تا می‌توانیم باید به دانش‌آموزان و جوانان بها دهیم و از ایده‌هایشان بهره ببریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سنجش ۸۸ درصدی دانش آموزان پایه اول در اردبیل
  • کلاس‌های تخریبی دانش‌آموزان و معلمان را عذاب می‌دهد
  • نسخه‌پیچی و ممنوعیت‌های عجیب به سبک دهه ۶۰ در مدارس دخترانه | دانش‌آموزان را لجباز نکنید!
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • کلاس این آقا معلم در مدرسه تشکیل نمی شود
  • عشق معلمی دَربیابان
  • از معلمی روی صندلی چرخدار تا معلمی در برفی که هم‌قد دانش‌آموزان است
  • اینجا به تماشای ایثار بنشینید؛ معلمانی که پیامبر زمان خود شده‌اند
  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید